„Нашият град” няма да издига кандидат за кмет на Варна
„Нашият град” няма да издига кандидат за кмет на Варна / netinfo
Движение „Нашият град” няма да издига кандидат за кмет на Варна, съобщи лидерът на движението Неделчо Михайлов. Неговото име беше спрягано като евентуална кандидатура в публичното пространство.

„Решението да не участва в кметските избори Михайлов е взел снощи след консултации със семейството му и съпартийци. Социологическите проучвания давали на телевизионният водещ между 6.5 % и 10 % подкрепа, в някои от тях той е бил дори на второ място. Човек ако е втори си остава завинаги втори и името му се забравя още в понеделник след изборите, аргументира Михайлов мотивите си да не участва в кметска надпревара. Той добави, че движението е отворено за преговори за подкрепа на други кандидати.

„Нашият град” ще издигне кандидатури за районни кметове във Варна. Те ще бъдат обявени между 10 и 15 септември. Листата за общински съветници ще включва 37 имена, които ще станат ясни при откриването на предизборната кампания на 28 септември. Движението ще участва и на изборите в общините Балчик, Шабла, Провадия, Нови пазар, Бяла, Созопол, Бургас, Казанлък, Велико Търново, Перник, Дупница, Благоевград и Кричим. Във всички градове ще има листа за общински съветници, а в някои от тях ще бъдат издигнати кандидатури за кметове.