Народен представител подаде ръка на майки в риск
Народен представител подаде ръка на майки в риск / ГЕРБ Варна

Варненският народен представител от ГЕРБ Нели Петрова посети звеното „Майка и бебе” в морската столица, където бременни и майки в риск получават подслон и грижи, за да не изоставят децата си. В момента от социалната услуга се възползват 4 млади майки и една бременна жена.

По случай Международния ден на жената – 8 март, те получиха подаръци от народния представител и организацията на ПП ГЕРБ във варненския район „Младост”. За нуждите на новородените бяха осигурени памперси, адаптирано мляко за кърмачета, както и бебешка козметика. Нели Петрова зарадва с цветя младите майки и социалните работници, които им помагат. От ГЕРБ-„Младост” се ангажираха да организират съвместни инициативи, с които да съдействат за обучението на жените да се грижат за дом и семейство.

„От откриването на звеното през 2005 г. до февруари 2014 г. сме оказали социална, психологически и юридическа подкрепа на 270 души - 144 деца и 126 майки. Успешно върнати в семейна среда са 129 деца и майки. Равносметката показва, че в 91% от случаите обществената услуга, която предоставяме, предотвратява изоставянето на децата”, коментира Румяна Йорданова, управител на звено „Майка и бебе”.