Намериха пропуски в дейността на началника на Криминална полиция
Намериха пропуски в дейността на началника на Криминална полиция / БГНЕС, архив

Редица съществени пропуски са установени при проверка на дейността на началника на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР-Варна, началника на Трето районно управление в града, на сектор "Криминална полиция" в районното управление и на служители от сектора, които обслужват територията на мол Варна, пише БТА. Това каза министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос за проверка в ОДМВР-Варна и репортажите за джебчии в мола в града.

Данните са предварителни, но проверката е в заключителната си фаза, каза министър Бъчварова. Тя посочи, че информацията до момента, й дава основания да се ангажира с това, ще се вземат всички законово предвидени дисциплинарни мерки срещу служителите. При необходимост материалите ще бъдат предоставени на прокуратурата за понасяне и на наказателна отговорност, каза Бъчварова. Директорът на ОДМВР-Варна е назначил комисия за проверка за спрените досъдебни производства за извършени джебчийски кражби, добави министърът.

Относно сегашното ръководство на областната дирекция Бъчварова заяви, че проверките, които са им направени, не дават основание за наказания. По думите й новото ръководство се справя изключително добре и само при доказани от "Вътрешна сигурност" нарушения би предприела мерки.