Наложиха обществено порицание на двама тийнейджъри за грабеж
Наложиха обществено порицание на двама тийнейджъри за грабеж / Dariknews.bg

Варненският районен съд наложи „обществено порицание” на двама тийнейджъри за извършен грабеж в съучастие.По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 18-годишните В.М. и Д.Д. признаха вината си в извършен от тях като непълнолетни грабеж на оборотни средства от денонощен магазин. Самото деяние е извършено около 5 часа сутринта на 1 май миналата година в централната част на Варна.

По това време двамата младежи се прибирали към квартирата си с други свои познати, но поради недостиг на парични средства решили да „ударят“ някой магазин. Виждайки денонощния магазин, те си сложили носените от тях маски, нахлули вътре и пред щанда заплашили с газов пистолет продавачката, като я принудили да им даде наличната сума в касата в размер на 166 лв. Непосредствено след грабежа непълнолетните си купили цигари и сладкиши от друг магазин наблизо, настигнали приятелите си и им предоставили част от отнетите средства.

18-годишните В.М. и Д.Д. са неосъждани, но имат регистрация в Детска педагогическа стая, като на един от тях са били налагани и възпитателни мерки. Причинените от деянието имуществени щети са възстановени. Районният съд определи наложените наказания „обществено порицание“ да бъдат изпълнени чрез прочитане на споразумението в кметството по местоживеене. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.