Наказват общински служители, закъснели за работа
Наказват общински служители, закъснели за работа / Дарик Варна, архив

50 общински служители не са били на работните си места в 8,30 часа тази сутрин, когато започва работното време на администрацията. Това е показала проверка на изпълняващия длъжността главен секретар на община Варна Кристиян Богоев. При проверка по същото време вчера са установени 56 закъснели за работа служители, съобщи Богоев за Дарик.

Закъснелите служителите ще напишат писмени обяснения и ако се установи, че закъснението им е без причина, ще бъдат санкционирани според Кодекса на труда. Ще се започне от най-малките наказания - забележки, посочи главният секретар.

Проверките за спазване на работното време в общинската администрация ще продължат. Ще се следи за спазването и на обедната почивка, както и края на работния ден. „Проверката според мен е нещо нормално. Работодателят следва да проверява как се спазва работното време", коментира Кристиян Богоев.

От 23 септември администрацията на бул. „Осми приморски полк" 43 работи с ново работно време. Със заповед на кмета Иван Портних подчинените му започват работа с половин час по-рано - в 8.30, и трябва да напускат работните си места в 17.30 часа. За администрацията има едночасова обедна почивка - от 12.30 до 13.30 часа.