Наказаха с пробация пиян багерист
Наказаха с пробация пиян багерист / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Варненският районен съд наложи пробация на багерист, управлявал превозното средство след употреба на алкохол. Наказанието бе наложено по силата на одобрено от съда споразумение. 61-годишният С. Димитров се призна за виновен в това, че вечерта на 11 март тази година във Варна, управлявал багер в нетрезво състояние.

Водачът е бил засечен в района на Вятърна мелница по подаден сигнал от граждани, че багерът се движи в насрещната лента за движение. Дежурни полицаи спрели за проверка шофьора, който предоставил личните си документи, но под предлог, че ще потърси документите за багера – отново го привел в движение, след няколко метра  отклонил  машината към тротоара и се блъснал леко в бетонен стълб. При инцидента не са били причинени имуществени вреди.  Взетата от водача кръвна проба отчела концентрация на алкохол в кръвта от 2,02 промила.

Димитров е с чисто съдебно минало. В продължение на 7 месеца той ще трябва да се регистрира по настоящ адрес при периодичност 2 пъти седмично и да провежда срещи с пробационен служител. Освен това,  мъжът ще бъде лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година. Споразумението е окончателно и  влиза в сила веднага.