Наказаха почерпени шофьори
Наказаха почерпени шофьори / netinfo
За шофиране в нетрезво състояние Варненският районен съд наказа 30-годишен мъж с шест месеца лишаване от свобода ефективно при първоначален строг режим.

Вечерта на 15 април миналата година Тодор Анастасов, управлявайки лек автомобил “Рено 19” на кръстовището на бул.”Осми приморски полк” и ул.”Никола Вапцаров”, нарушил правилата за движение и предизвикал катастрофа като блъснал спряла пред него кола. Пристигналият на мястото на инцидента полицейски автопатрул установява, че водачът е във видимо нетрезво състояние и без документи.

След медицинска проверка се установява, че концентрацията на алкохол в кръвта на Анастасов е 1,9 промила. Нанесените в резултат на катастрофата щети на автомобила “Рено 19” са са оценени на 1180 лева. Той е осъждан вече за други престъпления. Присъдата подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

Районният съд във Варна наказа и други трима водачи, шофирали след употреба на алкохол. 3 месеца условно наказание с три години изпитателен срок наложи съдът на 26-годишния полски гражданин Гжегош Дулко. На 11 октомври тази година в 2.00 часа след полунощ, той карал “Форд Мондео” по улиците на гр. Долен Чифлик с концентрация на алкохол от 1,7 промила.

19-годишният Митко Димов от град Вълчи дол бе наказан с шест месеца пробация за това, че на 16 октомври около 1,20 след полунощ управлявал “ВАЗ” по ул.”Г.Петлешев” във Варна с 1,67 промила алкохол. В продължение на 10 месеца младежът ще бъде лишен и от правоуправление на автомобил.

Пробация и лишаване от правоуправление на МПС за срок от две години и осем месеца, както и 160 часа безвъзмезден труд в полза на обществото – това е наказанието за 31-годишния Тодор Иванов, управлявал собствения си автомобил през март миналата година с 2,9 промила алкохол в кръвта. Иванов е осъждан многократно, включително и за шофиране без книжка.