/ netinfo
Британският цигулар Найджъл Кенеди отново ще изнесе концерт във Варна. Шоуто е планирано за 10 март 2018 в Двореца на културата и спорта. С този концерт емоционалният артист спазва обещанието, което даде преди 10 години пред пълната зала в Двореца на културата и спорта - да се върне отново в града, в който се влюби.
 
Концертът ще бъде още по-специален и поради факта, че с него ще бъде открит  ХV Европейски музикален фестивал Варна.
 
За новата си среща с морската публика виртуозът провокатор ще дойде със свой бенд и с програма, която ще хвърли мостове между предкласиката, джаза и неговите собствени композиции.
 
Найджъл Кенеди продължава да бъде на върха на своята изключителна световна кариера. Започнал като откритие на великия Йехуди Менухин, вдъхновен от иконата Стефан Грапели и неистово отдаден на своята цигулка, той влиза в историята на съвременната интерпретация на класическата музика със своя неподчинавящ се на традиционните догми стил на сценично присъствие. Кенеди не крие пристрастията си, не цензурира изказа и облеклото си, не се съобразява с правилата на аристократичия бон тон. Провокацията е в кръвта му, която кипва лесно и от китарните рифове на Джими Хендрикс, и от победите на любимия му футболен отбор Астън Вила.
 
Кенеди е носител на многобройни престижни музикални награди, сред които наградите BRIT, ECHO и редица номинации за Grammy. Негови албуми с музика от Барока до наши дни стават платинени и златни, а най-новият му албум „My World“ вече оглавява чартовете за класическа музика в Обединеното кралство.
 
От днес тръгват продажбите на билетите за концерта на Найджъл Кенеди във Варна. Цените са от 40 до 120 лева.