Награждават педагози от Общинския детски комплекс
Награждават педагози от Общинския детски комплекс / sxc.hu, архив

Педагози от Общинския детски комплекс ще бъдат наградени на тържествена церемония в Драматичния театър "Стоян Бъчваров" тези вечер. Награди ще получат Сия Папазова, Ганчо Ганчев и Добринка Колева.

Сия Папазова ще бъде отличена с плакет на кмета за цялостен принос за развитието на културата на Варна и по случай нейната 70-годишнина. Тя получава това признание за заслугите й като драматург, театрален критик, общественик и педагог. Сия Папазова е учител в ОДК-Варна  и ръководи Детско-юношеския театър «Златното ключе»,  наследен от друг голям педагог – нейната сестра Катя Папазова. 

Ганчо Ганчев е художествен ръководител и диригент на Варненската детско-юношеска опера при Общинския детски комплекс, художествен ръководител и диригент на Варненския камерен оркестър, художествен ръководител и диригент на Смесената вокална група към ИУ – Варна и артистичен секретар на Международния майски хоров конкурс „Проф. Георги Димитров”. От името на Съюза на българските танцови и музикални дейци той ще получи „Златна лира”  по случай неговата 50-годишнина и 30 години творческа дейност.

Добринка Колева ще бъде наградена със „Сребърна лира” за цялостна творческа дейност и по случай нейната 65-та годишнина. Вече 20 години тя е художествен ръководител и диригент на Народния хор  към Детски фолклорен ансамбъл „Българче” при ОДК.

След награждаването гостите в залата ще се насладят на изпълненията на 300 деца и младежи от школите на детския комплекс в коледния концерт-спектакъл „Чудесата на Рождество”.