Наемът на зала Конгресна бил 250 лв. на ден, искат промяна в ценовата политика на ДКС
Наемът на зала Конгресна бил 250 лв. на ден, искат промяна в ценовата политика на ДКС / Live.Varna.bg

Предложение за нова ценова политика за отдаване под наем на залите в Двореца на културата и спорта смятат да отправят от ръководството на общинското дружество до местната администрация. Това стана ясно по време на днешното заседание на комисията по правни въпроси към варненския общински съвет.

На заседанието на комисията присъства изпълнителният директор на Спортна зала Минко Христов, който обясни, че настоящите цени са прекалено ниски и не отговарят на икономическата обстановка.

„Ако залите се ползват от читалища или община и се ръководим от базовата цена по приетата методика, то зала „Конгресна" трябва да е с 250 лева наемна цена за ден. Това е невъзможно. Само електроенергията за ден не можем да си платим. Цените са прекалено ниски. Не може за 5 лв. на час да се ползва дадена зала", коментира Христов.

Според него е необходимо или ДКС да излезе от тази методика, или да бъде утвърдена изцяло нова ценова политика. По думите му има разработена такава, с която дружеството да може да се стабилизира във връзка с натрупаните загуби.

Минко Христов коментира и въпроса с режимa на сключване на договори с наематели на помещения от Двореца на културата и спорта. „Ние сме в наемни отношения с нашите наематели на 70%. Ако влезем в процедура и всяка година вадим съответния наемател да се явява на търг и обратно да се връща в същия имот, в който е вложил някакви средства, това ще доведе до дискомфорт и несигурност в нашите наематели", обясни директорът на ДКС.

Съветниците от правната комисия дадоха положително становище за изготвянето на Правилник за реда за провеждане на процедури за продажба и отдаване под наем на имоти собственост на „ДКС" ЕАД.