Над 640 полицаи охраняват изборните секции във Варненско
Над 640 полицаи охраняват изборните секции във Варненско / Sofia photo agency, архив

Изборният ден започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, информират от варненската полиция.

За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 646 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност" в Областната дирекция на полицията във Варна издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

В МВР-Варна работят денонощни телефонни линии за приемане на сигнали за нарушения на изборния процес. Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес, на телефони: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652 323. Жалби могат да бъдат изпращани и по електронен път на varna@mvr.bg.

В изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората, припомнят от полията.