/ iStock/Getty Images
От следващата седмица започва поставянето на втората доза на имунизираните
"Над 1292 варненци вече са ваксинирани срещу коронавирус", съобщи областният управител на крайморския регион Стоян Пасев, цитирайки данни на Регионалната здравна инспекция.

От следващата седмица започва поставянето на втората доза на имунизираните. По думите на Пасев, ваксините са поставени на медици. След 18 януари ще започне и имунизирането на учители и живеещи в социални домове. В този период се очаква във Варна да бъдат доставени и първите ваксини, произведени от Moderna.

41 нови случаи на COVID-19 във Варненско и две жертви

"Свободните легла в болниците в региона са над 300", допълни Пасев. Ако намалянето на заболеваемостта продължи, вероятно директорите на лечебните заведения ще могат да преструктурират част от тях, но при условие, че при нужда отделенията за заразени с ковидвируса ще бъдат възстановени в най-кратки срокове.

След завръщането на по-малките деца в училище във Варна има само един карантиниран преподавател. В изолация са и възпитаниците на една група в детска градина.

В момента тече проучване кой е изхвърлил биологични отпадъци, игли и амбулаторни ампули в един от жилищните райони в центъра на Варна. Отпадъкът е отстранен веднага след подаването на сигнала. Със случая освен РЗИ, са запознати инспекцията по околната среда и полицията. 
БТА