Н.Михайлов: Това мнозинство е смешно!
Н.Михайлов: Това мнозинство е смешно! / netinfo
“Това мнозинство е смешно!Това мнозинство не е естествен сбор или съюз на хора, които виждат развитието на града по един и същ начин”. Това заяви в интервю за следобедния ефир на Дарик Варна Неделчо Михайлов, лидер на “Нашият град”.

Шестимата местни депутати на движението напуснаха днешното заседание на Общинския съвет, възмутени от гласуването за представителите на Общината, които ще контролират дейността на бордовете на общинските фирми. Заедно с “Нашият град”, от залата си тръгнаха всички представители на ГЕРБ, синята коалиция СДС-ДСБ, както и двойките съветници от "ГЛАС", движение "Свободен избор" и "Отечество"

“Поздравявам ДПС и “Атака” за еволюцията, която преживяха само за няколко дни, и разбраха, че са на една позиция. Тази еволюцията е ферментирала доста дълго време”, коментира Михайлов.

“Движение “Нашият град”не е създадено за да бъде в опозиция. При така създалите се обстоятелства не можем да поемем част от отговорността за управлението на Общината, защото има субекти в него, които са, меко казани, съмнителни”, заяви телевизионерът-политик, като определи като странно това, че Веселин Данов и съуменника му Марешки са заедно в мнозинството, при условие, че първият води дело срещу втория.

“Напуснахме заседанието заради грубо нарушение на правилника за работа на Общинския съвет. Имаме съмнение, че гласуването бе фалшифицирано. Не сме предлагали наш представител за зам.-председател на Общинския съвет. Не искаме да участваме в такъв вид мнозинство”, категоричен бе лидерът на “Нашият град”, като за финал отправи въпрос към общинския председател Борислав Гуцанов - комфортно ли е мнозинството, което е създал.

Цялото интервю с Неделчо Михайлов можете да чуете в прикачения звуков файл.