Н. Михайлов: ГЕРБ и БСП трябва да направят мнозинство
Н. Михайлов: ГЕРБ и БСП трябва да направят мнозинство / netinfo
ГЕРБ и БСП, които имат най много съветници в новоизбрания варненски общински съвет, трябва да превъзмогнат личната си непоносимост и различия и да създадат работещо мнозинство. Това заяви лидерът на движение „Нашият град” Неделчо Михайлов. Според него такава възможност засега обаче не се очертава.

Предвид реалностите на общинския съвет създаването на работещо мнозинство няма да е лек процес. Водили сме разговори с повечето партии, които ще участват в него, и на тях сме заявили желанието си за участие в стабилно мнозинство, което да не е жертва на лични отношения и настроения, заяви Михайлов. Движение „Нашият град” не е създадено, за да стои в опозиция, но няма да участва в мнозинство в насипно състояние, съставено от малки групи, добави още телевизионният водещ.

Неделчо Михайлов, който беше заместник-председател на предишния общински съвет, заяви, че не му е детска мечта да стане председател на новоизбрания местен парламент. Такъв трябва да бъде избран на първото заседание, което е насрочено за петък.

От „Нашият град”, които ще са третата група в общинския съвет с 6 свои представители, оцениха представянето си на местните избори във Варна като сравнително добро. От движението са очаквали същия брой гласове, който са получили. Прогнозите им са били за повече мандати, но са останали изненадани от високата избирателна активност. Вторият във варненската листа за общински съветници на партията Венцислав Евстатиев се отказва от мандата си и неговото място ще бъде заето от седмия Драгомир Дончев.

53 общински съветници и 7 кметове в 14 населени места са спечелили „Нашият град” на местните избори. Издигнати или подкрепени от движението са кметовете в общините Провадия, Созопол, Дупница и Кричим. Най-много мандати за общински съветници са спечелени в Дупница – 8 и в Кричим – 7.