Мъж бере душа след намушкване в Аксаково
Мъж бере душа след намушкване в Аксаково / Dariknews, архив

39-годишен мъж от Аксаково е с опасност за живота, след като е бил намушкан от свой съгражданин, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В неделя преди обяд в полицията в Аксаково е получен сигнал от медицинския център в града, че мъж е приет с две прободни рани в областта на гърба. Пострадалият е бил намерен от съпругата си в безпомощно състояние. Транспортиран е до спешния център в болница „Св. Анна”, където е опериран. Настанен е в реанимацията с опасност за живота.

В хода на разследването е установено, че извършител на престъплението е 33-годишен мъж от същия град, който е осъждан и в момента се издирва от полицията. Прокуратурата е уведомена по случая. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство.

При направения оглед на местопроизшествието са открити и иззети веществени доказателства и биологични следи, уточняват от полицията.

В рамките на издирването в дома на 33-годишния мъж полицаите се натъкнали на специално помещение за отглеждане и сушене на марихуана. Служителите на реда са намерили 145 саксии без насаждения, 11 снопа полуизсушена марихуана, тор, както и кашон с изсушена марихуана.

Срещу него и срещу намушкания мъж е образувано досъдебно производство за незаконно производство на наркотични вещества.