/ Дирекция Спорт, Община Варна
Отново ще има Зимно предизвикателство във Варна. Градът ни ще се включи в проявата за поредна година. По случай спортния празник е отправена покана към директорите на училищата да излъчат представителна група до 20 ученици II-VII клас, които да се включат в отбелязването на този ден и да се запознаят с част от зимните спортове.

В дните 26 и 27 февруари - понеделник и вторник, от 14:00 часа на Ледената пързалка в ОСРК „Младост” ще има демонстративни изпълнения на състезатели по фигурно пързаляне, а след това безплатно ползване на съоръжението /с осигурени кънки/ в рамките до 15:45 часа за присъстващите ученици и учители.

Събитието се организира от Дирекция „Спорт” със съдействието на ОП „Спорт – Варна”, СК „Ледени спортове”, СК „Одесос“, по инициатива на Българска Асоциация „Спорт за всички”.

 Проявата е без състезателен характер, а целта на този спортен празник е да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на зимни спортове. Предизвикателството е организирано така, че да осигури безплатен достъп на желаещите ученици до зимната ледена пързалка и безплатни кънки.

Проявата се провежда се от 1994 г., всяка година през месеците февруари и март, като се реализира във все повече градове и зимни курорти на страната ни и включва различни видове зимни надпревари с атрактивни и привлекателни конкурсни елементи.
Дирекция Спорт, Община Варна