/ Добри Атанасов
Тодор Балабанов
95980
Тодор Балабанов
  • Тодор Балабанов
На съвместно заседание на постоянната комисия по собственост и стопанство и на временната комисия „Правна” днес бяха обсъждани два въпроса. Единият бе преобразуването на дружеството СК „Спартак” АД чрез разделяне, а другият бе относно даване на съгласие за безвъзмездно ползване на на спортната база на стадион „Локомотив” на ФК „Спартак 1918”.

„Първото решение, което взехме днес, е по отношение на Спортен комплекс "Спартак", а именно да се извърши разделяне на две нови дружества. Едното да придобие цялата спортна база - стадион, игрища, тенис кортове и паркинги, които са съществуващи в момента, а другото дружество да придобие останалите недвижими имоти, които са в капитала на Спортния комплекс. След това Община Варна ще стане собственик на дружеството, което притежава стадиона с цялата спортна база”, коментира след съвместното заседание председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

След взетите днес решения  следва обявяване в търговския регистър на плана за преобразуване, а след това предстои да се насрочи общо събрание на Спортния комплекс, което да вземе решение за преобразуването по същество. До края на април-май се очаква клубът „Спартак” да си върне базите.

Чуйте цялото интервю с Тодор Балабанов в приложения звуков файл.