Тихомир Тодоров
Тихомир Тодоров / ПСК Черно море
Състезателят на ПСК "Черно море" Тихомир Тодоров спечели пет медала на балканиадата по плуване за младежи в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево. Талантливият възпитаник на треньора Никола Петров донесе шампионска титла на 200 м бътерфлай, спирайки хронометрите на 2,02.23 мин, съобщават от клуба му. Тодоров е вицешампион в дисциплините 50 и 100 м бътерфлай. Ученикът в ССУ "Георги Бенковски" има и два медала от щафети.

 Българският национален отбор, който бе предвождан от от генералния мениджър Кристиян Минковски, Божидар Граматиков и варненеца Никола Петров, оглави класирането. Българите станаха първа плувна сила на Балканския полуостров. Статистиците припомниха, че за първи път от десетилетия насам юношеският ни тим оглавява отборното подреждане с актив от 178 т. Втори са румънците със 160 т., а трети сърбите - 146 т.  

 Равносметката за България е - 7 титли и общо 15 медала. В генералното класиране по медали отборът ни е трети. Участваха общо 12 държави.

Квартетът ни ликува със злато в щафетата 4 х 200 м свободен стил, а на 4 х 100 м в същия стил се класира на второ място. На смесената щафета 4 х 100 м при юношите сме четвърти.

 "Състезанието протече според очакванията ни спрямо периода от подготовката на отбора за европейското за младежи. Срещнахме някои много силни противници, които ще видим и на европейското. Добавихме още опит, което е много важно. Резултатите на отбора са задоволителни. Доволни сме от представянето на тима", коменира треньорът Никола Петров.
ПСК Черно море