Стартира Супер финалът на държавното по плажен футбол
Стартира Супер финалът на държавното по плажен футбол / Bulgaria beach soccer
Супер финалът на държавното първенство на България по плажен футбол стартира днес. Шест отбора се впускат в битка за първото място до неделя на пясъка във варненския квартал "Аспарухово". За целта там бе изграден стадион с 600 седящи места. Организаторите от комисията по бийч сокър към БФС очакват той да се пълни по време на мачовете, тъй като в морската столица този атрактивен спорт е популярен, а местните тимове са шампиони почти във всички години откакто има държавен шампионат.
Първият двубой днес от 17 ч. е между настоящия носител на титлата МФК Спартак и ФК Русе. Те са в група "Б", където е и тимът на Свети Никола от Бургас. Втората среща от програмата днес е в 18,00 между софийските ФК Искър и Спортната асоциация на МВР. В група "А" с тях е още петкратният шампион на България Одесос (Варна). Утре са останалите четири срещи от предварителните групи, а в неделя са финалите, които ще определят крайното класиране на държавното първенство.
Покани за турнира са изпратени до министъра на спорта Красен Кралев, президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и кметът на Варна Иван Портних.


8 септември (петък): 
17.00 ч. Спартак - Русе
18.00 ч. СА-МВР - ФК Искър

9 септември (събота):
09.30 ч. Искър - Одесос
10.30 ч. ФК Русе - Свети Никола
17.00 ч. Спартак - Свети Никола
18.00 ч. СА-МВР - Одесос

10 септември (неделя):
09.00 ч. 5-6 място 
10.00 ч. 3-4 място
11.00 ч. 1-2 място
Bulgaria beach soccer