Треньорите дадоха пресконференция преди старта на мачовете
Треньорите дадоха пресконференция преди старта на мачовете / Добри Атанасов
Треньорите на четирите отбора, участници в турнира от Волейболната лига на нациите при мъжете във Варна говориха на пресконференция днес. Пред представителите на медиите застанаха Силвано Пранди (България), Джанлоренцо Бленджини (Италия), Марк Лебедев (Австралия) и Юичи Накагаичи (Япония

Мачовете от Волейболната лига на нациите са от 14 до 16 юни в Двореца на културата и спорта във Варна. Срещите на България са от 20:40 часа, като момчетата на Силвано Пранди играят последователно с Австралия (14 юни), Япония (15 юни) и Италия (16 юни).

Ето какво споделиха треньорите:

Силвано Пранди, треньор на България:
„Когато си тръгнах преди 9 години от тук, оставих отбора сред първите 5. Сега целта ми е да го върна там. В лигата на нациите целта ми е да използвам по-малко познати играчи . Искам да ги преценя. След Аржентина и Китай, сега вече и в предстоящите мачове във Варна, ще мога да преценя до каква степен са готови да играят на високо ниво. След участието ни в първите два турнира и тежките пътувания, за нас е добре, че вече сме във варна и се надявам да покажем едно хостоянно ниво. Всички мачове ще са трудни, а това е добре. Срещата с Австралия е един сериозен тест за нас за двубоите ни по-нататък“

Марк Лебедев, треньор на Австралия: „Много се радвам отново да блъда тук във варна. Миналата година играхме в София. Тогава победихме домакините. Дано повторим спомените от миналата година. Мачовете между всички претенденти, които се борят за място  в лигата, са изключително важни. Такъв е и мачът срещу България“.

Юичи Накагаичи, треньор на Япония: „Прекрасно е да бъда отново тук. Целта пред нашия отбор е да се подготвим добре за предстоящите олимпийски игри в Токио през 2020-а година. Основният ни посрещач се завръща в игра след 4-месечно отсъствие. Тук ще срещнем силни отбори. Миналата година загубллихме с 0-3 от България, сега се надявам да вземем поне гейм".
 
Джанлоренцо Бленджини, треньор на Италия:
„За първи път съм Във Варна. Допадна ми красотата на града и морето. Ние сме в по-нова формация. Важно е какъв облик ще изградим. Очакват ни тежки мачове. Отборите са на високо ниво. Идваме тук с актив от 4 победи и 2 загуби, но нямаме конкретна цел за брой победи. Важно и да се представим добре. Ще ни бъде трудно, особено срещу България. Българите ще имат леко предимство, заради домакинството“.