Кристиан Димитров (дясно)
Кристиан Димитров (дясно) / netinfo
Кристиан Димитров в интервю за "Морски гонг"
95909
Кристиан Димитров в интервю за "Морски гонг"
  • Кристиан Димитров в интервю за "Морски гонг"
Директорът на Дирекция Спорт в Община Варна Кристиян Димитров гостува вчера в предаването „Морски гонг“ по Дарик радио. Той говори за предстоящите спортни събития във Варна през 2018 година, както и по наболели теми свързани със спорта в морската ни столица.
             „Това, което искаме е да променим е тенденцията за бюджета за спортни дейности в Община Варна. Колкото повече дейности има, толкова повече хора ще бъдат увлечени от спорта. Това ни е идеята. Основният ни приоритет е да работим с подрастващи. Началото го поставихме миналата година с училищния спорт. Направиха се много спортни площадки, открити фитнеси. Това е една много добра инициатива, която ще даде някакво отражение във времето. В новия закон имам много промени свързани с ученическия спорт, с това кой да провежда заниманията от 1 до 4 клас заниманията. С това не трябва да се занимава начален учител, а специалист по физическо възпитание“, каза Кристиян Димитров.
Той коментира и бюджета за спорта, който предстои да бъде приет до края на месеца.
             „Мисля, че бюджетът за спорта в Община Варна, като цяло, е малко подценен. Инициативата, поета от общината с безвъзмездната предоставяне на база за спортните клубове, за провеждане на начално обучение безвъзмездно, е много добра, но и показва, че във времето има нужда от повече критерии. Трябва да се вкарат нови критерии за ползване на базите безвъзмездно. До края на месеца ще има сесия, на която ще бъде приет бюджетът. Предвиждаме леко увеличение в сравнение с миналата година, но това е нормално, тъй като предстоят някои много емблематични събития през тази година“.
Запитан дали зала „Конгресна“ ще отвори врати и за мачове от вътрешния календар в някои спортове, Кристиян Димитров отвърна:
           „Имахме разговори с Тодор Стойков, който е президент на Лукойл Левски. Очакваме новините да излязат от него. Имахме разговори, за да направим нещо, което да е интересно и хубаво. В ДКС вече има и малко промяна в ценовата политика. Очакваме да има и баскетболни новини около зала „Конгресна“.

Чуйте цялото интервю с Кристиян Димитров в приложения звуков файл