Завършиха състезанията за четвъртокласниците
Завършиха състезанията за четвъртокласниците / Дирекция спорт Община Варна
Завършиха състезанията от веригата спортни празници „Бързи и сръчни“ за IV клас. Организатор на събитието е Община Варна, дирекция „Спорт“, с подкрепата на РУО – Варна. Участие взеха над 120 деца от ІV клас на възраст 9-10 години от 11 училища от град Варна. Състезанието беше трети финален кръг от започналата през есента на 2016 г. лига „Бързи и сръчни“. Церемонията по откриване извърши г-н Кристиан Димитров – директор на дирекция „Спорт“, при Община Варна.

След много оспорвани и динамични бягания, класирането в провелия се трети кръг е следно:

1.    ОУ „Захари Стоянов“

2.    СУ „Неофит Бозвели“

3.    ОУ „Иван Вазов“

4.    ОУ „Ангел Кънчев“

 

На база трите състезания през учебната 2016/2017 г. се сформира комплексно класиране, което се подреди по следния начин

1.    ОУ „Ангел Кънчев“

2.     ОУ „Иван Вазов“

3.    ОУ „Цар Симеон I“

 За всички присъстващи деца беше изтеглена томбола с много предметни награди /ролери, скейтборд, топки, федербали, хилки и др./, осигурени от Декатлон – Варна. Голямата награда велосипед беше осигурена от дирекция „Спорт“ и тя отиде при Мартин от СУ „Димчо Дебелянов“.
Децата бяха наградени от  г-н Данчо Илиев – експерт в дирекция „Спорт“, при Община Варна и г-н Иван Иванов –старши експерт ФВС към РУО – Варна.
Следващите финални прояви от третия финален кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за III, II, I клас ще се проведат съответно на 20 април, 4 и 11 май, отново залата на Първа ЕГ.

 След провеждането на всички финални състезания отново ще бъде изтеглена томбола с големите предметни награди: велосипед, ролери, скейтбордове, топки и други осигурени от „Декатлон“ Варна и Община Варна.
 
Инициативата спортен празник „Бързи и сръчни“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

         Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от ІV клас, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.
Дирекция спорт, Община Варна