/ личен архив
Отлично се представиха състезателите на КЛС „Одесос“- Варна на международния турнир по фигурно пързаляне „София Трофи“, както и във 2-ия  кръг от Държавното първенство по фигурно пързаляне.

В силния международен турнир по фигурно пързаляне „София Трофи“, който е част от европейския критериум, взеха участие над 270 състезатели от 32 държави от цял свят. Организатори на турнира бяха БФ Кънки и клуб „Денкова Стависки”.

Състезателите на варненския клуб се завърнаха от турнира с първо, второ, трето и седемнадесето място. В категория  BASIC NOVICES B I. GIRLS  Магдалена Славова се окичи със златото, а Теа Боева  с бронза, съобщиха от клуба.

При по-малките Александър Качамаков е втори в категория BASIC NOVICE  BOYS. Мария Рашкова е  17-та от  24 в категория BASIC NOVICE A III. GIRLS. Със спечелените точки варненският клуб „Одесос” се класира на 31-во място от над 140 европейски клуба.

В София се проведе и втори кръг от Държавното първенство по фигурно пързаляне за наградите на Българска федерация по кънки. В него участие взеха деца от „Клуб по ледени спортове Одесос“ и се върнаха в града ни със златен, сребърен и бронзов медал.

Златният медал е за Александър Качамаков в категория 5-ти клас момчета. Сребърен медал и второ място спечели Теа Боева от категория 4-ти клас момичета.

В същата категория Магдалена Славова е трета - с бронзовото отличие.

В състезанието Симона Гуглева и Александра Белотинска са съответно 8-ма  и 11-та, а  Анна Вачкова 19-та в категория 5 Б клас момичета. Мария Рашкова е 13-та в категория 5А клас момичета.

При по-малките София Костадинова е 5-та в категория 6А момичета, Микаела Тодорова и Ралица Горанова са съответно 5-та и 9-та в категория 6Б момичета.

От най-малките Михаела Москова, Михаил Дюлгерски, Габриела Вълчанова и Виктория Пенева покриха теста за „Млад фигурист“. Треньор на отбора е Вячеслав Казаков.
КЛС Одесос