/ Bulgaria beach soccer
Националният отбор на България по плажен футбол записа загуба и във втория си мач от финалите на Евролигата, които се провеждат в Терачина, Италия. Както и в двубоя с Естония, в който паднаха с 2:4, вчера нашите отново показаха добра игра, но нямаха късмет и отстъпиха с 3:4. Тимът ни дори поведе на два пъти в резултата, но допусна две попадения в края и така загуби всякакви шансове да играе в мачовете за някое от местата от първо до четвърто.
Втори пореден мач на "лъвовете" започна с ранен гол в тяхната врата. Още в 20-ата секунда елините получиха право да изпълнят статично положение от центъра и поведоха с 1:0 чрез Триатафилидис. В 7-ата мин. обаче Илиан Илиев изравни с прекрасен удар по въздуха зад центъра, след който топката се удари в горната греда и тупна зад голлинията. В края на първата третина Иван Мартинов изпълни статично положение от добра позиция, но вратарят изби топката.
В началото на втората част българите заиграха много по-нападателно, а в 15-ата минута Георги Тузаков направи 2:1 за България. Той получи много добър пас от Иван Мартинов от корнера и с хубав диагонален удар даде аванс на тима ни. При този резултат завършиха вторите 12 минути.
В първите секунди на заключителната третина Папастадопулос направи 2:2 с удар по пясъка от центъра, след който топката мина под плонжа на Добромир Господинов. 
В 28-ата минута Филип Филипов пропусна да се разпише, но секунди по-късно това стори Мартинов. Опитният ни национал засече прекрасно топката от въздуха и с фалцов удар я прати неспасяемо в далечния ъгъл - 3:2. За съжаление радостта на българите трая само няколко секунди, тъй като Константакис изравни веднага с удар по земя. Две минути и половина преди края на мача Павел Адамов си извоюва добра позиция за стрелба, но нямаше късмет при удара. В предпоследната минута на двубоя Кафантарис преодоля двама футболисти на България и безпроблемно вкара в мрежата, оформяйки крайното 4:3 за южните ни съседи. Така Гърция и Естония са с по две победи и днес ще решат кой ще играе на финал в Дивизия "Б". България пък излиза в 10,45 ч. срещу Румъния и при победа ще играе за пето/шесто място в неделя.
Bulgaria beach soccer