/ Bulgaria beach soccer
Националният отбор на България по плажен футбол стартира със загуба във финалния турнир на Евролигата, който се провежда в Терачина, Италия. Възпитаниците на Симеон Христов отстъпиха с 2:4 на Естония, като трябва да съжаляват изключително много, тъй като можеха да завършат поне наравно в редовното време, а дори и да бият. "Лъвовете" удариха цели четири греди и изпуснаха няколко много изгодни положения за гол.
Двубоят започна по кошмарен начин за тима ни, след като при комбинация от центъра Естония вкара още в 3-ата секунда чрез Мунскинд. Във втората минута пък тимът ни пропусна да изравни от дузпа, като ударът на Калоян Цветков срещна напречната греда. В последните две минути на първата третина естонците стигнаха до два гола, наказвайки две грешки в родната защита. И в двата случая Раку се разписа, след като бе оставен сам на 2-3 метра от нашата врата - първо бе точен с глава, а след това и със задна ножица. В тази първа част Цено Лозанов от България удари втора греда за тима ни.
В началото на вторите 12 минути нашите стинаха до добри положения за гол, но Филип Филипов и Иван Мартинов нямаха късмет. Вратарят на "лъвовете" Костадин Иванов пък удари греда.
В третата минута за заключителната третина след силен удар на вратаря на Естония Георги Тузаков без да иска отклони топката с глава в мрежата на Добромир Господинов и така резултатът набъбна до 4:0. Въпреки това българите не се отказаха и в 29-ата минута на двубоя Калоян Цветков върна едно попадение. Три минути след това пък капитанът на Естония Минибайев си вкара красив автогол, прехвърляйки вратаря си в опит да му подаде. Така при оставащите четири минути до края българите се хвърлиха да търсят нови попадения. За съжаление те не успяха да реализират две отлични ситуации, като първо Филип Филипов нацели гредата, а след това отново той не успя да преодолее вратаря, който спаси удара му. При две ситуации в близост до противниковата врата пък съдиите подминаха игра с ръка на естонски футболисти.
Утре България играе втория си мач от своята група - от 13,15 ч. срещу Гърция. В събота тимът ни приключва груповата фаза с мач срещу северните ни съседи от Румъния с начален час 10,45 ч. Мачовете се предават пряко по Mtel Sport 1, както и онлайн в сайта Beachsoccer.com. В неделя са финалните четири плейофа за разпределение на местата в крайното класиране на Дивизия "Б". Шампионът, който влиза в горната дивизия, ще бъде излъчен след директен сблъсък между отборите, оглавили двете предварителни групи.
Bulgaria beach soccer