Варненски и Великопреславски митрополит Йоан награди участниците в „Бързи и сръчни“
Варненски и Великопреславски митрополит Йоан награди участниците в „Бързи и сръчни“ / Дирекция спорт, Община Варна
Над 200 деца от IV клас взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни“ . По случай вчерашния празник Въведение Богородично и Денят на християнското семейство в края на детската проява 8 отбора съставени от петима родители и пет деца също избягаха състезателното трасе, като победители станаха СУ „Димчо Дебелянов“, втори ОУ „Йордан Йовков“, а бронзовите медали останаха за родителите и децата на ЧОУ „Малкият Принц“.

В детския турнир за IV клас най-бързи и най-сръчни се оказаха децата на СУ „Димчо Дебелянов“, които станаха шампиони на проявата. На второ място са децата на ЧОУ „Малкият Принц“, а бронзови медали спечелиха учениците на ОУ “Йордан Йовков“, които победиха в малкия финал СУ „Найден Геров“.

Варненски и Великопреславски митрополит Йоан връчи много предметни награди на победителите в отделните състезания, както и детско Евангелие. Самият Митрополоти получи от директора на Дирекция „Спорт“ Кристиан Димитров алманах на юнашките дружества в България. Награди на победителите връчи и общинската съветник Калина Пеева.
 
Проявите от първи кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за III, II, I клас ще се състоят съответно на 23, 30 ноември и 5 декември, отново залата на Първа ЕГ.
През месеците април и май е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.

Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от отделните класове и до две резерви, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.

Инициативата спортен празник „Бързи и сръчни“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО-Варна.
Дирекция спорт, Община Варна