/ плувен клуб "Аполония"
 Малкият маратон „1000 по 1000”, който организира шампионът на България ПСК „Черно море”, съвместно с община Варна, ще бъде генерална тренировка за най-старото плувно състезание у нас – „Галата - Варна”. Първото издание на спортния форум, който е част от събитията, посветени на „Варна – Европейска младежка столица 2017” и няма състезателен характер, ще се проведе на 5 август.

„Поради огромния интерес към „Галата - Варна”, където традиционно участват много хора от страната и чужбина, това лято каним варненци на още един маратон под мотото „1000 по 1000”.  Идеята е в инициативата да се включат всички плуващи, семейства от Варна, гости на града, както и представители на различни компании, които обичат плувния спорт”, разясниха организаторите на събитието. Така на практика спортният форум, който няма състезателен характер, ще е генерална тренировка за тези, които ще участват и на „Галата - Варна” на следващия ден, 6 август. А за онези, които не се чувстват достатъчно подготвени за него, остава прекрасната възможност да се възползват от участие в малкия маратон.

Всички участници в „1000 по 1000”  ще бъдат застраховани. Събитието ще бъде обезпечено от ВМС на РБ, БЧК и квалифицирани спасители, които ще бдят над желаещите да преплуват дистанцията от 1000 м в морето. Сборният пункт е плажната ивица под ПК „Приморски” – до ресторант „Мистър Баба” в 8,30 часа. Стартът е 2 часа по-късно. Организаторите апелират желаещите да вземат участие да поканят на събитието свои приятели и почитатели на плувния спорт – за публиката, която остане на брега, са подсигурени много музикални емоции. 
ПСК Черно море