МФК Спартак спечели шампионската титла за 2018-а
МФК Спартак спечели шампионската титла за 2018-а / Bulgaria beach soccer
МФК Спартак спечели за трети пореден път шампионската титла на България по плажен футбол. Варненци успяха да спечелят трите си двубоя от Суперфиналите, които се проведоха на пясъка в  квартал "Аспарухово" на морската столица с участието на четири тима, които играха по регламент всеки срещу всеки.
В първите си два мача възпитаниците на Симеон Христов биха ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" с 5:1 и ФК Русе с 9:3. Така днес варненци се изправиха в пряк сблъсък за трофея срещу Спортната асоциация на МВР. Отборът на "полицаите" бе надиграл ФК Русе с 5:3 в първия ден, а вчера би трудно ВВМУ с 3:2 след изпълнение на дузпи. За подобен успех обаче се дава само 1 точка според регламента (бел.а. за победа в редовното време са 3, а след продължение 2).
Така в последния мач двата тима излязоха в пряк сблъсък за трофея, но с различен брой точки - 6 за МФК Спартак и 4 за СА-МВР. По този начин "полицаите" ги устройваше само победа в редовното време или такава след продължение, но не и с дузпи.
Първата третина вървеше към нулево реми, но в последната 12-а минута паднаха две попадения. Първо Радослав Влашев даде аванс на Спортната асоциация на МВР, но веднага след това звездата на румънския национален отбор Мариян Мациука-Мачи изравни за МФК Спартак.
Още в първата секунда на вторите 12 минути "полицаите" отново поведоха, след като Костадин Меразчиев се разписа с директен удар след изпълнението на центъра. След прекрасна задна ножица на Мачи резултатът отново бе изравнен. Минута и половина преди края на втората третина падна трети гол за варненския тим, след който последваха бурни реакции от страна на столичани. Попадението бе дело на Филип Филипов. "Полицаите" обаче скочиха с претенции, че секунда по-рано Иван Мартинов е играл опасно срещу вратаря Костадин Иванов и поискаха фаул за това. Такъв не бе отсъден и Георги Савов тръгна да вади отбора си от терена. След около пет минути караници столичани се върнаха на игрището, за да доиграят срещата, а треньорът им получи червен картон.
През заключителните 12 минути спартаклии имаха на свой ред сериозни претенции към съдиите в две ситуации, но те не бяха уважени. 90 секунди преди края на двубоя Костадин Меразчиев вкара след центриране от корнер и направи 3:3, пращайки мача в продължение.
Именно победа в допълнителните 3 минути бе единственият шанс за гостите да спечелят титлата, но гол така и не падна и Спартак стана шампион още преди изпълнението на дузпи. Все пак при тях отборът на Симеон Христов успя да победи и така завърши суперфиналите с 3 успеха от 3 мача.
Отборът на ФК Русе спечели бронзовите медали в държавното първенство. В последния си мач от финалната четворка тимът на Калоян Георгиев надигра ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" със 7:2.
Играчите от крайдунавския град дръпнаха с 3:0 още в първата третина след голове на Александър Иванов, Мартин Маринов и Меджун Ахмедов. Вилиян Николов намали за Морското училище в 17-ата минута, а Мартин Недков вкара за 4:1, като при този резултат завърши втората част. Разликата набъбна до 6 гола след точни удари на Мартин Недков, Меджун Ахмедов и Цветан Бонев. В последната минута Никола Николов оформи крайния резултат с красива задна ножица - 7:2.
По време награждаването бяха връчени и три индивидуални приза. За вратар №1 бе определен Иван Иванов от ВВМУ "Н.Й. Вапцаров", MVP е Мартин Недков от ФК Русе, а голмайстор стана Филип Филипов от МФК Спартак.
Bulgaria beach soccer