МФК Спартак (Варна) удари Марсилия с 5:3
МФК Спартак (Варна) удари Марсилия с 5:3 / Bulgaria beach soccer
Носителят на титлата на България МФК Спартак загуби с 2:4 осминафиналната си среща със Спортинг (Лисабон) от Шам, като изнесоха силен мач и в нито един момент не се стреснаха от изключително класния си съперник, в чийто състав играят някои от най-добрите плажни футболисти в последните години. Шестима са настоящи национали на Португалия, а бразилският им вратар Мао е избиран за най-добър на поста си в света за последните 4-5 години.
Резултатът бе открит с гол на легендата Маджер в 6-ата минута. В 8-ата Джордан Сантос удвои за португалците. Минута след това Филип Филипов успя да намали за българите, след като бе изведен от Константинос Папастадопулос, напредна и нанесе силен удар. Вратарят успя да удари топката, но въпреки това тя кацна в мрежата му. В последните секунди спартаковци се разминаха с изравняването, като пропуснаха положение от няколко метра.
В началото на втората третина Джордан Сантос покачи резултата с гол от статично положение. В 18-ата минута бе и най-красивият момент в мача, когато Маджер реализира с прекрасна задна ножица, правейки резултата 4:1 за Спортинг. В 21-ата минута Филип Филипов вкара от дузпа, оформяйки крайното цифрово изражение. От тук докрая Спартак успяваше да се справи перфектно в защита, а напред стигаше до добри ситуации за гол, които за жалост не бяха реализирани.
В крайна сметка представянето на варненци дотук може да се окачестви като истински подвиг. Възпитаниците на Симеон Христов победиха в първите си два мача шампиона на Франция Марсилия с 5:3 и първенеца на Чехия Теплице със 7:3. В третия си двубой българите паднаха от настоящите европейски първенци от Брага, но така или иначе вече бяха станали първият ни тим, прескочил групите на Шампионската лига. Нашият отбор е изцяло аматьорски, а съперниците му са професионални клубове, които разполагат с класни чужденци, големи щабове и бюджети, доближаващи се до тези в големия футбол.
МФК Спартак продължава участието си в Шампионската лига, като ще спори за местата от девето до 16-то. Първият им сблъсък е днес от 12,15 ч., когато ще се изправят срещу латвийския Крейз, който загуби от руския Локомотив с 1:5.
Bulgaria beach soccer