Международно участие в турнира по пожароприложен спорт за купа "Одесос"
Международно участие в турнира по пожароприложен спорт за купа "Одесос" / Добри Атанасов
Четвъртият международен турнир по пожароприложен спорт за Купа "Одесос" стартира утре на стадион "Локомотив" във Варна. Официалното откриване на турнира ще се състои на пристанище Варна утре в 18 часа. Тогава ще бъде направена и демонстрация на техниката на Служба пожарна безопасност и и защита на населението. Турнирът се организира и със съдействието на Община Варна и под патронажа на кмета Иван Портних. Участие ще вземат 11 клуба от Чехия, Молдова, Словакия, Румъния и България. Българските тимове са 5. По повод предстоящия турнир днес в Юнашкия салон бе дадена пресконференция с повече подробности. На нея присъстваха комисар Тихомир Тотев (ръководител на състезанието), главен инспектор Стоян Стоянов (заместник ръководител), Велин Георгиев (главен съдия) и Кристиян Димитров (Директор Дирекция спорт в Община Варна). 
Дисциплините, в които ще се проведе състезанието са изкачване с щурмова стълба, 100-метрова пътека с препятствия, пожарна щафета 4x100 и бойно разгръщане от мотопомпа.

Утре е първият състезателен ден  на стадион "Локомотив". В 9 часа предстои стартът на дисциплината изкачване с щурмова стълба. Междувременно стана ясно, че има възможност другата година Варна да бъде домакин на Световно първенство по пожароприложен спорт за младежи и девойки. Любопитното е, че в стартиращия утре турнир предстои и демонстрация на млади огнеборци. Става въпрос за дечица на 6 и 7  години.