"Левски 2014" с домакинска победа над "Черно море Тича"
"Левски 2014" с домакинска победа над "Черно море Тича" / LAP.bg
Левски 2014 записа първи домакински успех от началото на сезона в мъжкото баскетболно първенство у нас, съобщава bgbasket.com. Тимът победи Черно море Тича с 63-53 в среща, изиграна тази вечер в столичната зала „Универсиада“. Двубоят бе много оспорван, като победителят бе решен в последните минути.

 
На два пъти гостите повеждаха с пет точки в началото на мача, но домакините бързо изравняваха. Баскетболистите на Константин Папазов обаче изиграха силни финални минути на частта и поведоха с 21-16. Вторият период бе много равностоен, като Левски 2014 поддържаше аванс от няколко точки, който на почивката бе четири.

След паузата домакините продължиха да увеличават разликата в своя полза и в средата на третия период тя стана двуцифрена за първи път в мача. Черно море Тича обаче заигра по-добре в края, стопи пасива си само на три точки и остави интригата за последната част. Драмата продължи и в заключителните минути. Столичният тим поддържаше крехък аванс от няколко точки, но в самия край на мача направи серия от 8-0 и спечели.

 Най-резултатен за успеха бе Станимир Маринов, който завърши с 14 точки. Крис Минков вкара 13, а с 12 е Деян Карамфилов.
 
За Черно море Тича Милиян Боцка отбеляза 13, 10 има Цветослав Острев.

 След този Левски 2014 е с пет победи и четири загуби, докато „моряците“ са с баланс 3-6.

В следващия кръг Левски 2014 гостува на Академик Бултекс 99, докато Черно море Тича посреща Рилски спортист.
bgbasket.com