"Черно море" загуби срещу втория отбор на "Лудогорец"
"Черно море" загуби срещу втория отбор на "Лудогорец" / Добри Атанасов
"Черно море" отстъпи срещу втория отбор на Лудогорец с 1-4 в предпоследната проверка преди подновяването на първенството в Първа професионална лига.  За "моряците" игра Даниел Димов, който е юноша на клуба и бевш футболист на "Левски". Ако до петък не получи оферта от отбор от чужбина, той ще подпише с родния си клуб. 

За разградския тим се разписаха Светослав Петров (4), Томас Цвятков (20, 22 д.) и Мартин Милков (62). Единственият гол за "моряците" бе дело на Меди Фенуш (28). Варненци удариха и греда през втората част чрез Георги Илиев. За варненския тим не играха Дани Кики, Божилов, макенджиев и все още възстановяващият се от операция Стефан Станчев.
 
 Ето как официалният сайт на "Черно море" проследи по -интересните ситуации в мача.

Съставът на Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 23. Илиас Хасани, 34. Даниел Димов, 17. Мартин Костадинов, 18. Атанас Зехиров, 16. Петър Витанов, 8. Емил Янчев, 97. Николай Минков, 9. Мехди Фенуш, 37. Радослав Василев, 90. Мартин Минчев



4-ата минута Цветослав Петров бе изведен зад гърба на защитата на Черно море и реализира през краката на вратаря Иван Дюлгеров за 0:1.

20-ата минута Томас Цвятков проби отляво и от малък ъгъл прониза Дюлгеров за 0:2.

22-ата минута Лудогорец покачи на 3:0 от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Цвятков, който реализира от бялата точка.

28-ата минута Мехди Фенуш намали резултата, след като засече центриране по земя от десния фланг на Мартин Минчев и изпрати топката в мрежата на Лудогорец за 1:3.

34-ата Атанас Зехиров центрира отдясно и Мартин Минчев от добра позиция стреля в аут.

Край на първото полувреме

Начало на второ полувреме

Треньорът Илиан Илиев направи шест смени на почивката. В игра влязоха Георги Илиев, Мариян Огнянов, Лъчезар Йорданов, Марек Кузма, Александър Цветков, Миро Енчев и Аристот Ндонгала, които заеха местата на Илиас Хасани, Петър Витановм, Даниел Димов, Емил Янчев, Радослав Василев, Мехди Фенуш и Мартин Минчев.

60-ата минута Николай Минков, Мартин Минчев и Атанас Зехиров напускат игра, а на техните места влязоха Румен Касабов, Кононго и Ертан Томбак.

63-ата минута Мартин Милков бе изведен на стрелкова позиция и с левия крак реализира за 1:4, като преди да влезе във вратата на Дюлгеров топката се отклони в десния страничен стълб.

65-ата минута Георги Илиев стреля от около 20 местра фронтално срещу вратата, но топката се отклони от страничната греда и бе изчистена в корнер от бранител на Лудогорец.



Треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира представянето на своите футболисти след седмата контрола на тима от зимната подготовка:

“Със сигурност настройката ни за игра не се получи, като се има предвид, че играем срещу втория отбор на Лудогорец. Лошото е, че вкарахме едно напрежение, в една контрола.. една тренировка. Негативното е, че допуснахме такива грешки, за да ни вкарат головете. След това изобилстваха единоборствата, което пък от друга страна е много близко до това, което ни очаква в първенството”, каза Илиев.

Относно Даниел Димов, който днес започна титуляр срещу Лудогорец, треньорът на “моряците” сподели: “С него сме се разбрали, че ако до петък не си намери отбор в чужбина в понеделник ще подпишем договор. Със сигурност няма да привличаме на всяка цена други хора. Видяхте, че с нас в Турция пътуваха 7/8 юноши. Всички играчи играха еднакво време в контролите. Не ги взехме да трупаме някакви активи, а защото очакваме някои от тях да влезе и да заиграе”.

“До края на първенството ще се види на кои хора ще може да се разчита. Не говоря спортно-технически, а дали е правилно това, което тръгваме да правим. Много е важно за един треньор като влезе в една съблекалня и говори да не вижда празни погледи, а една искрица в тези хора”, завърши Илиян Илиев.
ПФК Черно море