Варненци отново взеха купата на БФБ
Варненци отново взеха купата на БФБ / БФБ
ИУ-Варна отново спечели купата на БФБ след успех над Академик (Сф) с 95-92, съобщава bgbasket.com. Воденият отново от Петко Делев тим взе трофея за трети път в последните 4 години след 2014 и 2015-та. 37-годишният Саша Топчов бе над всички със своите 29 точки и 11 борби. Престоят му на терена бе малко над 31 минути от максималните възможни 45, тъй като и в този мач, както и в двубоя за третото място между Рилски спортист и Левски редовното време не стигна, за да излъчи победителя.
 
Битката между двата тима бе изключително равностойна, като в нито един момент от срещата не се стигна до двуцифрена преднина на някой от отборите. 

По трима баскетболисти от двата отбора излязоха за по пет фаула - Венелин Христов, Саша Топчов и Деян Карамфилов от ИУ, Милен Дудев, Румен Василев и Николай Грозев от Академик. Представянето под очакванията на последния оказа своя негативен ефект върху тима, като завърши със скромните за него 9 точки. 
 
Христов - 18 точки, Сербезов - 15, Диков - 11 и Тодоров - 10 са другите играчи от победителите с двуцифрен актив. Дудев бе най-резултатен за Академик с 24 точки.
bgbasket.com