Варненци изковаха победата в драматичен мач
Варненци изковаха победата в драматичен мач / Добри Атанасов
Черно море Тича - Берое  97:91 /28:16, 18:25, 19:27, 21:18, 11:5 /
Черно море Тича постигна много трудна победа след продължение над Берое в мач от НБЛ. Домакините надделяха с 97:91. Милян Боцка реализира 25 точки за победителите, а Николай Грозев добави 20. Драган Тубак пък завръши мача с дабъл-дабъл - 15 точки и 16 борби. За гостите най-полезен бе Александър Дейвис, който завърши също с дабъл-дабъл - 24 точки и 14 борби. Също 24 точки за гостите вкара и Майк Ди Нунно.
Домакините спечелиха 48 срещу 39 борби за Берое. При стрелбата от зоната за три точки Черно море Тича вкара 10 тройки от 34 опита, докато Берое записа 11 тройки от 32 опита.
За домакините срещата започнаха Милян Боцка, Николай Грозев, Венелин Христов, Симеон Илиев и Драган Тубак. Стартовата петица на гостите бе Тихомир Желев, Александър Янев, Николай Николов, Майк Ди Нунно и Александър Дейвис.
Черно море Тича показа много добра игра и в защита, и в нападение в началото на мача. След едно равенство в началото домакините започнаха да трупат преднина, като до средата на първата част на два пъти успяваха да поведат с 8 точки. До края на първата част домакините нямаха проблеми и я спечелиха с 28:16. В началото на втората част играта бе равностойна, а Черно море Тича поддържаше преднината си. След средата на частта обаче, гостите показаха много добра игра, възползваха се максимално от грешките в атака на домакините и успяха на почивката да стопят изоставането си до само 5 точки - 41:46.Третата част бе изключително равностойна. В последните минути на третата четвърт баскетболистите на Берое успяха не само да изравнят при 63:63, но и да поведат за първи път в срещата.Преди последната четвърт авансът на Берое бе 3 точки - 68:65.През последната част след три минути игра домакините успяха да изравнят и да поведат. Драмата бе пълна в заключителните секунди на последната четвърт, когато Милян Боцка отне топката и след невероятен самостоятелен пробив възстанови равенството при 86:86. В оставащите малко повече от 24 секунди гостите не успяха да реализират и всичко щеше да се реши в продължението. В продължението домакините успяха да поведет с 6 точки още в началото и заслужено спечелиха мача с 97:91.