Елена Георгиева (в средата) е спортист на Варна за февруари
Елена Георгиева (в средата) е спортист на Варна за февруари / Добри Атанасов
Състезателката на „Черно море Атлетик” Елена Георгиева бе избрана за спортист на Варна за месец февруари . Тя може да се похвали със златен медал на 400 м., златен медал на 200 м., сребро на щафета 4х200 м от Държавно Първенство и сребърен медал от международен турнир в Мюнхен. Тя спечели също златен и сребърен медал от Балканското първенство в Истанбул.  Има спечелена квота за Световното първенство за девойки в Кения. Треньорка на състезателката е Иванка Тихова.
За отбор на месеца бе посочен тимът по лека атлетика на „Евър“. Състезателите на този клуб спечелиха 17 медала. Клубът има  и два покрити норматива за Европейско първенство и два за Балканско, където бе представен от Силвия Георгиева и Мануел Петров.
За №1 на варненското спортно училище е обявена Силвия Георгиева,която е  състезателка по лека атлетика от СК „ЕВЪР“. Постиженията на Силвия са златен медал  в щафетата 4х400 м, сребърен  на 1500 м. и  сребро на 3000 м. Има покрит норматив за Европейско Първенство до 20 и 23 години и норматив за Балканско първенство в зала.  Тя е балканска шампионка на 3000 м в Гърция с личен рекорд.  Има също бронзов медал от Балканско първенство на щафета 4х400 м. Треньори на Силвия са  Цонка Господинова и Крум Крумов.
Състезателката по плуване Ева Вълева от ПСК „Ч.море“ е избрана за №1 в онлайн анкетата. Ева има  4 златни медала от международния турнир  „Пирин“, сребро на щафета, както и купа за най-добра в своята възраст.