/ Добри Атанасов
След три седмици пауза, заради мачовете на националният тим и финала за купата на България, се подновява срещите от НБЛ. В третата фаза на шампионата „Черно море Тича“ приема „Левски Лукойл“. Двубоят в зала „Христо Борисов“ в събота, 10 март, от 18,30 часа.

Паузата в шампионата бе добре дошла за варненци, заради многото контузени играчи. „През този период на работа наблегнахме много на физическата подготовка – сподели старши-треньорът на „моряците“ Дарин Великов. - Постарахме се хората с контузии да бъдат възстановени. В момента на 100% не е готов само Ники Грозев. Той тренира вече, но все още изпитва болки в крака. Ще бъде в отбора за мача с „Левски Лукойл“, но няма да рискуваме здравето му. Хубавото е, че Веско Георгиев и Цецо Острев вече са много по-добре и ще вземат участие в мача в събота. Имаше време и за почивка и за тренировки. Доволен съм и за двете. След освобождаването на Драган Тубак вече сме един друг отбор и трябваше ни малко да свикнем с този състав, с който ще завършим шампионата. Това, което имахме като предвидено в тези 3 седмици се изпълни и съм доволен, че момчетата се стараха в този цикъл от 20 дни в който бяхме без игрови мачове. “
Великов е убеден, че на „Черно море Тича“ ще се представи отлично в последните 8 мача от редовния сезон. „Много трудно можем да кажем предварително до къде ще стигне в такъв мач срещу „Левски Лукойл“ поради няколко причини. Отборът е селектиран с много състезатели, които са равностойни и с доста класни чужденци, а и допълнително привлякоха и нов играч. За нас обаче, е по-важно да показваме лице типично за „Черно море Тича“. Именно това ще изисквам от състезателите до края на редовния сезон – да не петним името на клуба, което е извоювал през годините и да играем по подобаващ начин. Трябва да отговорим позитивно на всички лоши неща, които ни се струпаха през целия сезон и да покажем една отлична игра“, коментира наставникът на „Черно море Тича“.
Вече месец с отбора тренира и младият Димитър Илиев, който направи отличен дебют за „моряците“. „Димитър тепърва навлиза в мъжкия баскетбол. Тренира с нас и аз още след първата му изява казах, че ще го оставя в отбора. Той е много трудолюбиво момче и отборен играч. Длъжни сме на такива млади състезатели да даваме шанс. В зависимост от развитието на мачовете ще преценим какво ще е игровото му време. За мен е важно, че попадна в една обстановка, в която не беше работил“, сподели Великов за Илиев.

Цялото интервю с Дарин Великов можете да чуете в предаването "Морски гонг" по Дарик Варна днес.
БК Черно море Тича