"Черно море" взе победата на "Лаута" 
"Черно море" взе победата на "Лаута"  / ПФК Черно море
Отборът на Черно море записа победа с 2:0 при гостуването си на Локомотив Пловдив в мач от 6-ия кръг на Първа професионална лига. Попаденията за тима на Илиан Илиев паднаха в разстояние на четири минути. Патрик откри в 25-ата, а Радослав Василев отбеляза в 29-ата минута.

Първият опасен удар по посока на една от двете врати дойде в 6-ата минута. Димитър Илиев опита да изненада вратаря на Черно море, но не намери целта. В 16-ата Филип Михалевич нацели страничната греда, а само 4 минути по-късно кълбото отново срещна гредата след удар на Буна.

В 25-ата минута Черно море успя да поведе в резултата. Патрик оправи страхотен изстрел от около 30 метра и прониза вратаря на домакините за 1:0. В 29-ата Кононго напредна отляво, нахлу в наказателното поле и стреля, но стража на Локомотив изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар топката попадна в Радослав Василев, който с крак вкара за 2:0. В 38-ата Дани Кики пробва изстрел от далечна дистанция, но топката премина встрани от вратата.

В 40-ата авторът на първия гол за Черно море Патрик Андраде получи контузия и бе заменен от Васил Панайотов. Футболистът от Кабо Верде бе изнесен на носилка.

В 54-ата минута Карагерен отправи удар, но топката премина встрани от вратата на Черно море. В 68-ата Игор Банович отправи опасен удар, но Макенджиев успя да улови топката. 81-вата минута Георги Илиев опита далечен изстрел, но топката премина над вратата. В 85-ата Панайотов стреля опасно от движение, но стражът на Локомотив изби. В 86-ата минута Локомотив Пловдив остана с човек по-малко, след като Игор Банович получи втори жълт картон за груб фаул срещу Илиас Хасани. В даденото продължение на срещата Михалевич стреля от наказателното поле, но Макенджиев отново бе на мястото си и спаси. Веднага след това Атанас Зехиров нахлу отдясно в наказателното поле и стреля, но вратарят на домакините успя да се намеси и изби.

Съставът на Черно море: 88.Благой Макенджиев, 33.Мирослав Енчев, 70.Пламен Димов, 23.Илиас Хасани, 41.Юго Кононго, 38.Аристоте Фунду, 16.Петър Витанов (81-Атанас Зехиров), 7.Патрик Андраде (40-Васил Панайотов), 9.Мехди Фенуш, 99.Дани Кики (72-Георги Илиев), 10.Радослав Василев.
ПФК Черно море