Варненци стартираха подготовка днес
Варненци стартираха подготовка днес / Добри Атанасов
„Черно море“ Тича стартира подготовка за новия сезон. Изцяло обновеният тим на варненци се събра днес в 11:00 часа. Преди заниманието  президентът Павлин Николов, изпълнителният директор Борис Стоянов, треньорът Дарин Великов и  асистентът му Галин Стоянов-Патрика разговаряха с момчетата.
Последното ново попълнение в тима е плеймейкърът Пламен Алексиев, който досега игра за „Берое“. Той отново се завърна в „Черно море Тича“ и ще носи капитанската лента.   
Останалите нови попълнения са Зак Киршбаум (за първи път ще играе в Европа), плеймейкърът Цветослав Острев, Николай Грозев от „Лукойл Академик“, Велислав Гълъбов от „Берое“, завърналият се отново в клуба Симеон Илиев, Даниел Божилов и Ники Николов. Сред останалите от миналогодишния състав са  Веско Георгиев, Венелин Христов, Мартин Коцев, Цветомир Куртев, Кр. Кръстев. 
Първите две седмици от подготовката са встъпителни, тъй като някои от състезателите са се готвили индивидуално, други са малко поизостанали. Септември месец „Черно море Тича“ ще изиграе първите си контролни срещи.
Междувременно стана ясно, че преди първия официален мач на тима в първенството има идея официално да бъдат извадени от употреба фланелките с номер 5 и номер 8, съответно на Христо Борисов и Спас Натов в знак на признателност към  двамата за сериозните постижения в  състезателната им кариера за „Черно море“.
На първото занимание на отбора днес не присъства единствено американецът  Зак Киршбаум. Треньорът Дарин Великов разкри кога очаква центърът и изказа удовлетворението си от направената селекция: 
„Зак имаше някакви проблеми с връзките и със самолетните билетите , но до края на седмицата той ще бъде вече тук. Това, което казах на момчетата преди първото занимание е, че всички състезатели, които сме искали, са тук. Вярваме им и държим на тях.  А трансферът, за който ви говорих преди 10-15 дни, бе този на Пламен Алексиев. Имахме много трудности, но в крайна сметка трансферът е факт. Безкрайно съм щастлив от неговото привличане. Много държах да бъде в отбора. Сега вече имаме завършен вид. Пламен ще бъде капитан на отбора. Това е мое решение, вече го обявих пред момчетата".