/ БК Черно море Тича
"Балкан" постигна десета победа от началото на сезона в НБЛ. Ботевградчани надиграха „Черно море Тича“ с 99-79 . Гостите сякаш бяха подценили младия варненски тим и до средата на третата четвърт не можеха да вземат превес. Все пак по-големият опит и дълга скамейка се оказаха решаващи за крайния изход на срещата. 
„Моряците“ стартираха двубоя добре и не позволяваха в началните минути на ботевградчани да вземат предимство. В първите пет минути варненци дори печелеха борбите под своя кош и не даваха шанс за втора атака на гостите. В заключителните секунди на частта баскетболистите на „Черно море“ откраднаха на два пъти топката, реализираха чрез Мартин Коцев и Михаил Молдов  и взеха преднина от 5 точки 26:21.
Втората четвърт започна с много грешки от страна и на двата отбора. Все пак баскетболистите на „Балкан“ заздравиха играта си в защита. Започнаха да печелят повече борби и 3 минути преди почивката успяха да поведат, а след това да се оттеглят към съблекалните с преднина от шест точки – 42:48.
След подновяването на играта варненци се опитаха да обърнат развоя на срещата в тяхна полза. Повечето им атаки завършваха в последните секунди, а най-често точките бяха отбелязвани от Георги Боянов. В същото време „Балкан“ действаше по-разнообразно в атака и поддържаше преднината си от 6-7 точки. Домакините пропуснаха да реализират няколко пъти под коша и това позволи на гостите да влязат в последната четвърт с комфортен аванс от 14 точки – 55:69. Последваха минути на надстрелване, като и двата тима поразяваха кошовете от далечно разстояние, но разликата от 14 точки се запазваше. Три минути преди финалната сирена варненци сякаш се предадоха, допуснаха 3-4 поредни грешки при изнасянето на топката и преднината на „Балкан“ стигна до 20 точки, за да бъде фиксирано крайното – 79:99.   

За „Балакан“ най-резултатен бе Александре Гаврилович със 17 точки. За „Черно море Тича“ отново силен мач направи Георги Боянов, който реализира поредния си дабъл-дабъл  - 31 точки и 10 борби.
БК Черно море Тича