Черно море 17
Черно море 17 / ПФК Черно море
Отборът на Черно море записа пореден успех в Елитната група до 17 години, съобщава официалният сайт на "Морето". В среща от 26-ия кръг на шампионата “моряците” победиха тима на Берое с 3:1 при гостуването си в Стара Загора.

Варненци поведоха в резултата още в 5-ата минута от дузпа за игра с ръка в наказателното поле. Точен от бялата точка бе Даниел Стоянов. До края на полувремето възпитаниците на Мартин Христов държаха инициативата, но така и не успяха да реализират втори гол. 
След почивката “моряците” продължиха да диктуват темпото и в 55-ата вкараха за 2:0. Попадението падна от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Денислав Ангелов. Отново Даниел Стоянов бе точен за варненци.

В 60-ата минута Черно море остана с човек по-малко, след грешка на главния рефер. Втори жълт картон получи Павел Георгиев за нарушение, което обаче бе извършено от Александър Александров. “Зелено-белите” продължиха срещата с 10 души и въпреки численото преимущество на домакините, вкараха трети гол. Той бе дело на Тугай Неджет, който се появи в игра след почивката. В 78-ата минута след центриране от корнер и последвало разбъркване в наказателното поле, Берое успя да вкара почетно попадение, с което оформи и крайния резултат.

“Доволен съм от момчетата. През целия мач държахме инициативата. Направихме две принудителни смени след груби влизания на съперника. След изгонването на Павел Георгиев имаше известни колебания в играта ни, но в крайна сметка не се прибрахме да пазим резултата, а показахме характер и продължихме да търсим по-категоричен успeх. Малко комична ситуация се получи при червения картон. Въпреки че страничният съдия и делегатът на срещата сигнализираха главния рефер, че нарушението е извършено от друг играч, той не промени решението си”, каза Мартин Христов.

В следващия кръг Черно море приема тима на Славия. Мачът е на 13 май (неделя) от 10,30 часа на стадион “Корабостроител” под Аспаруховия мост.

Съставът на Черно море: Стефан Петков, Златин Станков (68-Филип Иванов), Даниел Стоянов (75-Симеон Бончев), Дамян Георгиев, Медин Адем, Александър Александров, Павел Георгиев, Светослав Николов (76-Балю Балев), Денислав Ангелов (55-Тугай Неджет), Велислав Василев, Иван Иванов.



ПФК Черно море