/ ПФК "Черно море"
"Черно море" домакинства на "Берое" в среща от 35-ия кръг на Първа професионална лига. В групата за този мач не попаднаха контузените Цветомир Панов, Георги Божилов, Емил Янчев, Жоаким Балми, Ради Василев и Кононго.

"Морето" се изкачи на 5-а позиция

В групата след изтърпяно наказание за натрупани жълти картони се завръща бранителят Стефан Станчев. Срещата между Черно море и Берое е от 21 часа на стадион “Тича” във Варна. Цената на билетите за двубоя е щест лева и ще се продават на касите от 18,30 часа.

Групата на "Черно море": Иван Дюлгеров, Георги Китанов, Пламен Димов, Стефан Станчев, Мартин Костадинов, Виктор Генев, Мирослав Енчев, Виктор Попов, Георги Илиев, Дани Кики, Мехди Фенуш, Петър Витанов, Родриго, Патрик Андраде, Васил Панайотов, Аристот Ндонгала, Жоржиньо, Мартин Минчев.

Божилов постепенно увеличава натоварванията, Василев с травма

Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш няма да може да разчита на контузените Карлос Охене и Никита Баранов, а Яя Меледже е наказан. И тримата ще пропуснат и последния двубой за сезона срещу „Левски“ в Стара Загора на 24 май. В групата за срещата попаднаха юношите Стоян Иванов, Стоян Вергиев, Георги Маджаров и Христомир Иванов, съобщава официалният сайт на старозагорския тим.

Ето групата на „зелените“:

Душан Перниш, Георги Аргилашки, Александър Василев, Александър Цветков, Мешка, Георги Маджаров, Ерол Алкан, Иван Бандаловски, Иван Минчев, Мартин Камбуров, Матеус Леони, Милен Желев, Надим Ангелов, Педро Еуженио, Рубен Бриджидо, Стоян Вергиев, Стоян Иванов и Христомир Иванов.

Георги Кабаков от Пловдив е главен арбитър на срещата, а негови първи помощници ще бъдат Мартин Маргаритов от Пловдив и Диян Вълков от Варна, а четвърти съдия е Валентин Железов от Бургас. Делегат на БФС е Георги Георгиев от Варна, а Георги Виделов от Бургас ще оцени работата на съдийството.

„Берое“ заема 4-та позиция с актив от 54 т., а домакините са пети с 51 пункта. В последните си 5 шампионатни двубоя „Берое“ записа 3 победи, 1 равенство и 1 загуба, а „Черно море“ са с 2 победи и 3 загуби. Водещ голмайстор за сезона до този момент  за „зелените“ е Мартин Камбуров с 14 попадения, а за противника е Георги Илиев с 1о гола.

В историята на най-високото ниво на българския футбол „Берое“ е надделявал над „Черно море“ 31 пъти, а победите на сметката на „моряците“ са 33. 28 са двубоите завършили без победител, а головата разлика е 100:96 в полза на „варненци“. 45 са срещите във Варна, където „беройци“ имат 9 победи, „Черно море“ 26, а равенствата са 10. Най-честият резултат между двата тима е 0:0 и 1:0 за „Черно море“ (13 пъти), следван от 1:1 (11 пъти). По-рано през сезона двата тима изиграха три двубоя помежду си, в които започнаха с нулево реми във Варна, а след това продължиха с победа за „моряците“ с 1:0 и победа за „Берое“ с 2:0.