Черно море загуби от ЦСКА-София като гост в стартовия плейофен кръг на Първа професионална лига. Варненци отстъпиха минимално с 0:1 след гол на Али Соу от дузпа в 82-ата минута.

Домакините започнаха по-уверено двубоя на стадион Българска армия, но защитата на моряците действаше концентрирано. С няколко добри намеси се отличи и вратарят на Черно море Иван Дюлгеров. В средата на първото полувреме обаче гостите изравниха силите на терена.

В 19-ата минута дойде и най-интересната атака за варненци. Мартин Минчев навлезе добре в наказателното поле на ЦСКА-София отдясно и намери нахлуващия на другия фланг Фенуш, но ударът му беше спасен от вратаря на „червените“ Черниаускас.

В 38-ата минута Родриго бе изведен на добра позиция на границата на пеналта, но Нуно Томаш успя да предотврати опасността. До края на полувремето играчи на ЦСКА-София опитаха късмета си от поредица статични положения, но не успяха да застрашат сериозно вратата, пазена от Иван Дюлгеров.

През вторите 45 минути червените вдигнаха оборотите и наложиха игрово превъзходство.

В 54-ата минута един от най-активните в състава на ЦСКА-София Рафаел Енрике временно загуби съзнание, след като се блъсна в коляното на Пламен Димов, но след намеса и на двата лекарски щаба продължи игра. В 69-ата минута след негов изстрел топката се отби от гредата и не влезе във вратата на Иван Дюлгеров.

В 82-ата минута домакините стигнаха до победата след гол на Али Соул от дузпа, отсъдена за нарушение на Пламен Димов срещу Рафаел Енрике.

Двубоят ще се запомни и с множеството жълти картони, които главният арбитър Стефан Апостолов вдигна на играчи от двата отбора. Официални предупреждения получиха Пламен Димов, Виктор Генев, Стефан Станчев, Мехди Фенуш, Родриго и Радослав Василев от Черно море и Стойчо Атанасов и Бикел от ЦСКА – София.

Спорните отсъждания на реферите в полза на ЦСКА също изобилстваха, като на няколко пъти спираха атаки на “моряците”

След успеха армейците намалиха аванса на Лудогорец на върха на три точки. Черно море отстъпи петата си позиция и вече е шести с точка по-малко от Берое в актива си.
ПФК Черно море