Юношеските формации на Черно море Тича може да прекратят участията си в първенствата от януари заради липса на средства, анонсира Борис Стоянов (ляво) на пресконференцията преди около месец
Юношеските формации на Черно море Тича може да прекратят участията си в първенствата от януари заради липса на средства, анонсира Борис Стоянов (ляво) на пресконференцията преди около месец / Добри Атанасов
В БК „Черно море Тича” продължават да търсят варианти за оцеляването на ДЮШ на клуба. Активно се влючиха родителите на децата от школата с предложения и идеи за набиране на средства, за да могат техните деца да продължат да тренират и участват в първенствата. 

„Изключително съм трогнат и развълнуван от начина, по който родителите на децата реагираха в тази ситуация. Проведохме среща с тях. Сами си поставиха няколко задачи с цел да съдействат за излизане от ситуация, в която се намира ДЮШ на клуба”, коментира изпълнителният директор на БК „Черно море Тича” Борис Стоянов.

„Много ми е трудно да опиша с думи колко ме зарадваха тези хора. Предложиха различни идеи, за да се помогне кой с каквото може. Ще се обърнат към свои приятели, колеги по месторабота, които могат да подпомогнат школата.

Ако нещо ми дава надежда, че можем да се справим, е начинът, по който родителите реагираха. Едното им предложение беше те самите да се опитат да финансират всички дейности в ДЮШ. Според мен е непосилно една група родители да го направят това нещо.

Продължаваме да търсим вариант да ни бъде помогнато, въпреки че сигналите, които получаваме са разнопосочни от Общината и представителите на местната администрация”, каза още Борис Стоянов.