Александър Александров и Здравко лазаров показаха много атракции на турнира в Пловдив
Александър Александров и Здравко лазаров показаха много атракции на турнира в Пловдив / Bulgarian beach sepak takraw
Шампионите в третия полуфинален турнир по плажен такроу в Шкорпиловци ще получат не само голямата купа и златните медали. Те ще имат възможността също да гледат на живо световната квалификация по футбол между България и Швеция. Двубоят е на 31-и август в четвъртък на стадион „Васил Левски“.   
Припомняме, че жребият за турнира в Шкорпиловци ще бъде теглен на място пред отборите утре в 14:00 часа на плажната ивица до Long Beach Bar. Отборите ще бъдат разпределени в 2 групи. След изиграването на двубоите в груповата фаза първите два отбора от всяка група ще си осигурят място на полуфиналите. Шампионите ще получат красива купа и медали. Медали са предвидени също за вицешампионите, както и за двойката, завършила на 3 място в крайното класиране. Двубоите ще бъдат излъчвани на живо в страницата Bulgarian beach sepak takraw във фейсбук. Там ще бъдат публикувани и много снимки от целия състезателен ден. Предвиден е шоу мач Георги Иванов Гонзо-Ивайло Петров Пифа срещу Марин Петров-Диан Генчев. Двубоят ще стартира в 15:00 часа. Записванията за участие в турнира са на телефон 0895864963. Такива ще се приемат и утре в деня на турнира на място.
Припомняме, че вече са ясни шампионските двойки на Варна и Пловдив. Те са „Лациали“ (Живко Бояджиев-Ивайло Георгиев - Пифа) и отборът на „Андип“ 92 (Николай Павлов, Йордан Хърков).
Те вече си осигуриха място на финалния турнир по плажен такроу във Варна на 10-и септември, когато ще бъде излъчен супер шампионът. Тогава в звездния поток ще бъдат двойките :Христо Йовов - Милен Петков, Александър Александров-Здравко Лазаров, Георги Иванов Гонзо – Ивайло Петров, Александър Александров - Здравко Лазаров Електричката, Милен Георгиев-Пламен Крумов. В другия поток ще попаднат четирите шампиона. Първите два вече са ясни: варненският „Лациали“ и пловдивският „Андип“92.
Наградата за супер шампионите на турнирите по плажен такроу е осигурена от планински СПА комплекс “Mentor Resort”. Те ще получат уикенд за тях и половинките им в сърцето на Пирин планина. Победителите ще получат също шампионска купа и медали, осигурени от Община Варна. Мотото на турнира е „Не на агресията!“
Турнирите се организират от Олимпийски клуб-Варна 2013 със съдействието на Община Варна. Идеята срещна подкрепа и от Община Бургас.