/ БК Черно море Тича
Балкан записа 15 победа от началото на сезон. Тимът от Ботеврад трудно надигра Черно море Тича във Варна с 81:76, като победата бе изкована в последните 2 минути.
Гостите стартираха с две поредни тройки, но още в първите минути на срещата натрупаха лични нарушения. Това даде шанс на „моряците“, които трудно намираха път към коша на противника. Ботевградчани обаче взеха ранен аванс от 11 точки, благодарение на агресивната си защита. В края на първата част Дарин Великов пусна в игра Мартин Коцев и Николай Николов. Двамата разнообразиха играта на варненци и за 90 секунди те успяха да преобразят отбора. Преднината на Балкан падна само до точка  - 18:19 след края на пърата четвърт. 
Във втората част Павел Иванов избухна отбелязвайки три поредни тройки и върна преднината на гостите. Последваха равностойни минути, като домакинте бележеха повече точки в подкошието, докато стрелбата от далечно разстояние на Балкан продължаваше да бъде най-силното им оръжие. Към края на периода „моряците“ отново изравниха правейки серия от 9-0, а всичките точки бяха бяха в сметката на Николов. Тройка на Цецо Острев донесе и аванса на Черно море Тича на полувремето – 45-43.
След почивката двубоят продължи с нови три точки на Острев. Игор Кесар успя да блокира стрелба на Симеон Илиев и даде тон за нов мини обрат в мача и серия от 0-9 за гостите. Балкан обаче останаха без Дивон Уошингтън, който напусна игрището заради контузия. В тези моменти лидерството се сменяше във всяка атака и преди последния период варненци поведоха водеха с 3 точки – 61:58.
Заключителните минути стартираха с тройка на Илиев, но веднага след това Велислав Гълъбов получи пето лично нарушение, а Уошингтън се върна в игра. Баскетболистите на двата тима заиграха много нервно и допускаха много брак в играта си. Нито един от двата тима не можеше да вземе по-голям аванс от 3 точки. В последните две минути варненци останаха и без Николов, а Балкан влязоха в тях с аванс от 4 точки. Липсата на високи играчи в Черно море Тича предреши изхода на двубоя. В подкошието остана само Илиев, който трудно вече се справяше с Кесар и Хоутън. Така Балкан записа нов успех с 81:76.
БК Черно море Тича