Въпреки хладното време, всички деца показаха много ентусиазъм и спортна злоба
Въпреки хладното време, всички деца показаха много ентусиазъм и спортна злоба / Добри Атанасов
Близо 200 деца от 6 училища във Варна взеха участие в традиционния футболен турнир на ДФК „Делфините“ за второкласници и третокласници. Някои от училищата участваха с по 2 и 3 отбора. Турнирът се проведе на стадион „Локомотив“ при засилен родителски интерес.
На първо място завършиха малчуганите от „Васил Друмев“ II. Воденият от Миша Милошевич тим завърши като едноличен лидер в своята група B. На полуфиналите възпитаниците на „Васил Друмев“ се справиха с училище „Н.Й. Вапцаров“ I, а на финала надвиха „Н.Й.Вапцаров“ III.
На трето място в крайното класиране се наредиха учениците от „Н.Й.Вапцаров“III, които в малкия финал надделяха над ЕФИВ.

Управителят на ДФК „Делфините“ Илко Станчев и треньорите в неговата школа връчиха индивидуалните призове. За най-добър вратар на турнира бе определен Филип Александър от „Васил Друмев“. Призът за най-техничен състезател отиде в ръцете на възпитаника на ЕФИВ Михаил Минчев. Голмайстор е ученикът от „Васил Друмев“ Сергей Чижяк, който опъна противниковите мрежи цели 10 пъти. Всички деца, които участваха днес, получиха грамоти и ключодържатели.

Следващият уикенд, в рамките на 2 дни, ще се проведе турнирът на ДФК „Делфините“ за първокласниците във варненските училища.