/ ThinkStock/Getty Images
Морето завря от риба, а цената на паламуда на голямата рибна Борса във Варна се смъкна на 7 лева за килограм. Напоследък времето не беше добро за риболов, но сега всички рибари се връщат с препълнени мрежи. Старите рибари са най-доволни, че тази есен паламуда не ни подмина и близо месец ловят ценната риба, главно на юг от Варна, съобщава в-к "Монитор"

В началото на сезона цената на паламуда беше 10 лв., но сега падна на 7 лв. за килограм, което говори, че има добър улов, коментират търговците на борсата. Почивните дни и ниската цена на прясната риба обаче не се отразявали на клиенто потока. „Все същата работа е, вяло се пазарува“, потвърди и една от продавачките на риба, която се надвикваше с конкуренцията с „Преееесен паламуд, само 7 леваааа“.

Варненските рибари от сдружението „Черноморски изгрев“ също се облажиха от пасажите с палмуда, като работят главно край Поморие и Несебър, където в момента се радват на най-богатия улов, като се надяват така да е до началото на зимата. Търговците предлагат пък предлагат още морски кефал на народна цена от 3 лв. на килограм, като дори хамсията е с 1 левче повече. Най-евтина е иларията – 2 лв. за килограм.

Прясната барбуна е 5 лв., сафридът 7 лева, чернокопът 5 лв., но едрият е на двойно по-скъп. Затова пък леферът- удари 30 лв., лавракът е по 13 лева, ципурата -15 лв. Калканът държи цена от 25 до 35 лв., в зависимост от големината на екземпляра. Прясна скумрия от Гърция е 10 лв./кг., а замразената от Норвегия, е петачка. Готов осолен паламуд се предлага по 10 лв.