Морето се разбушува, отнесе част от плажа
Морето се разбушува, отнесе част от плажа / снимки: Дарик Варна

Вълнението на морето от около 5 бала вчера заля крайбрежната алея, централния варненски плаж и пътя към Морска гара. Разрушени са няколко участъка от „Алея Първа", а силното вълнение е отнесло и част от плажната ивица. Има разрушения и в участъка пред рибарското селище в края на алеята, където камъни са изхвърлени върху асфалта. Вълните са подкопали пясъка пред Морските бани, но не са нанесли щети по сградата, която е паметник на културата.

Морето се разбушува отнесе част от плажа
netinfo

Тази сутрин падна забраната за движение на натоварени кораби в пристанище Варна. Засега се ограничава само манeврирането на кораби под баласт. В района на Варненския залив духа вятър с пориви от 12,1 м/с. Температурата е минус 10 градуса, по данни на „Ръководство на корабния трафик - Варна" от 9,24 часа.

Три бала е вълнението на морето край Варна, 4 бала край Шабла, Калиакра и на нос Емине.

Днес ще духа умерен вятър от североизток-север, който допълнително ще усилва усещането за студ, предупреждават синоптиците.

Заради вятъра и очакваните ниски температури днес във Варненско и цялото Черноморие има обявен код жълто за опасно време. Минималните очаквани температури са около минус 13°. По-ниски ще бъдат температурите във вътрешността на областта - минимални около минус 18°, а максимални - около минус 14°, за района на Варна около минус 6.

В 8 часа тази сутрин във Варна са измерени минус 11,8 градуса, Температурата на морската вода по северното Черноморие е около 1 градус.