Молът за майки и деца отваря врати на 1 юни
Молът за майки и деца отваря врати на 1 юни / снимка: „Mam’s & me center”

Първият в България мол, ориентиран предимно към майките и техните деца, ще бъде открит официално на 1 юни с празнично шоу. Част от обектите в „Mam’s & me center”, който се намира в жилищния комплекс „Вива” във варненския квартал „Левски”, ще започнат обаче работа още от 20 април, заяви в ефира на Дарик управителят на инвеститора „Планекс холдинг” Пламен Андреев.

80 % от площите в търговско-развлекателния център вече са заети от наематели. Те са подбирани според първоначалната концепция и така, че да не бъдат  конкуренти. В целия мол ще бъде забранено тютюнопушенето, каза още Андреев и уточни, че ще има обособени места за преповиване на бебета и за кърмене. Той разкри също, че годишно ще бъдат провеждани около 40 мероприятия за деца и възрастни, сред които и изнесени постановки на куклен театър.  

В „Mam’s & me center”, в който се предвижда да има 3 заведения и 35 магазина, ще се помещават също частна обществена библиотека, детски занимални, фитнес и други.

„Търговските центрове имат бъдеще, но всичко зависи от концепцията им и от микса от наематели. Има пълни молове, в които обаче 30 % от магазините са с нулеви обороти”, коментира Андреев. По думите му в състоянието на строителния бранш нямало съществена промяна и всичко било замръзнало в една точка. Свиването на поръчките спрямо годините преди началото на икономическата криза било в пъти.

Статуята „Венера от Варна”, която беше дарена на община от „Планекс” и после демонтирана с решение на кметската администрация, сега се намира в хотел на холдинга. Андреев изживял тежко отношението на обществото към едно произведение на изкуството, което нямало претенциите да бъде шедьовър. Въпреки огорчението обаче, управителят на "Планекс" възнамерява да продължи да се грижи за градската среда, като осигурява произведения на изкуството за различни обществени пространства.