Младежи с Голф потрошиха коли на Цар Освободител
Младежи с Голф потрошиха коли на Цар Освободител / очевидци

Младежи с Голф потрошили 2 коли на бул. „Цар Освободител” час преди полунощ снощи, оплакаха се пострадали пред  Дарик. Екшънът се разиграл минути след 23.00 ч. на булеварда, в отсечката преди светофара за пешеходци, пред АГ-Варна.

Пострадали са коли, паркирани в дясната  част на платното пред номера 93-95. Заради късния час никой не видял как точно е станал ударът, освен момчетата в голфа, които, по данни на свидетели, били доста неадекватни и се държали „нагло и безобразно”. Чул се силен гръм и хората излезли да видят какво става.

Натъкнали се на грозна гледка. Две от паркираните коли били една върху друга, пометени на около 3 метра от мястото, където са били оставени. Ламарини и пластмаса се виждали навсякъде по платното и тротоара, разказа пред Дарик една от очевидките Катя Кожухарова. Тя била на гости на приятелката си Мария Маринова, чието Сузуки е една от пострадалите коли.

Младежи с Голф потрошиха коли на "Цар Освободител"
netinfo

По думите на Катя, Голфът се е забил в двете коли, потрошавайки ги, после се е устремил към храстите по средата на платното, след което се е завъртял на 360 градуса, оставяйки ясна кръгова следа, най-вероятно от антифриз. Човек от блока в близост излязъл да търси сметка на момчетата, тъй като преди година и половина му се било случило същото, но все още не бил възстановил щетите по колата си.

Сигнал до 112 е подаден в 23.10, обяснява Катя. На място пристигнал автомобил с полицаи от 2-ро РПУ, които казали на хората, че не са компетентни да правят проверка, само могат да предотвратят инциденти от саморазправа. В Голфа с регистрационен номер В 9877 РР, черен на цвят, е имало 5 момчета на възраст 21-22 години. Шофирал е Ивайло И., а автомобилът се оказал собственост на Жулиен Ю. С., за който не е ясно дали е бил сред присъстващите в мелето.

„Момчетата се държаха нагло и безобразно, хилеха се като изтървани, а техните родители не се появиха въобще. Те нямаха документи за колата, обадиха се на някого и дойде кола да им ги донесе”, разказва Катя.

Час след инцидента на мястото пристига КАТ. Около 00,30ч е взета проба за алкохол на водача на Голфа, която се оказала нулева, за наркотици момчетата не били изследвани, твърдят очевидците. През това време пътна помощ и застрахователи се отзовали за колата, причинила щетите, на пострадалите им се наложило да чакат още дълго време.

„Направете нещо! По този булевард всяка нощ има гонки, форсиращи двигатели и страшен шум. Хората не могат да спят! Чист късмет е, че на момчетата от Голфа им няма нищо. Въпрос на време е някой да пострада.”, коментират хората, които живеят в близост.  В тази част на булеварда са някои от варненските дискотеки, което повишава риска от неприятни нощни инциденти.